Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving - Albert Einstein

07 Disember 2012

Bila aku test komputer lepas tu..........

Assalammualaikum,

(mcm ni muka bila aku hilang sabar smlm)

SEMALAM,,pkul 06.30pg aku dh bertolak keluar drpd rmh,then smpai rmh pkul 4ptg..arrhhh penat-penat-penat gila2..tp yg sgt memuaskan dan tiadak sia-siakn iaitu,
ALHAMDULILLAH IM PAST THE TEST COMPUTER !! yeeeaaayyy
memang aku xhenti2 bca buku smpai ke pagi aku baca..tdo pun dlm 3jam stgh mcm 2 lepas 2 bgun mndi keluar..test komputer kt Taiping so singgah Tesco smlm minum2 rilek2 otak dgn geng2 sekolah aku semua sma umo cuma lain2 kelas..well memang HOTTT gila semlm..

Dlm van bca buku lesen,smpai sna pun msih bca buku lesen memang xlepas2..
bila smpai tmpt test komputer maakkk aiiihhh penuh satu kedai memang ramai xtau nk explain mcm mna tp memang rammmaiiii gila-gila..smpai aku gilaaa..sbb tggu telalu-lalu-lalu-lalu lama..
lepas letak kad pngenalan kt kuanter..aku dgn geng2 lepak kt luar kedai kt parking kreta org haha nasib lah kereta spa yg aku sandar smlm..hmm geng2 kami paling bisng paling xreti duk diam smpai satu tahap dh xdak tenaga penat gila kami pun masuk dlm kedai tggu kerusi kosong..hmm mmang berpecahlah sbb aku duduk lelaki yg suka main fon ohh nasib dia xganggu aku..aku msj dia pg 2 ja dia suruh sabar sbb dia lg lah jwb test pkul 3ptg..kira aku ni okkk la pkul 01:30ptg..comfirm dia bleh jd calon suami aku nnti sabar dia lebih tggi nmpk nya !!

AKU YG MANGSA keadaan duduk sbb mamat smlm 2 sbb penat aku baca bku lesen lgi..yg makcik2 sebelah aku bergosipp apa xtau aku mengantuk pun ada last2 tgok hanfone pkwe aku ehhh xsangka kedai yg xckup kerusi ni xsakai pkai WIFI 2 laju ohhh tebaikkk bleh aku main twitter..
bayangkn lah smpai kt sna pkul 08:40pg then aku punya test pkul 01:30ptg hbs jawab pkul 02:09ptg ahhhh xgila tggu lama2 menguji kesabaran!!!  lupa nk cerita ada yg mai serang sbb lama sgt tggu huh gengster abs depa ni siap bwk mak bapak abg pkcik pkwe huhhh hebattt.. pg 2 smpai tgh hari aku berjalan2 kt Taiping sat singah kedai makan..aku kacau2 org yg xkenal hahah sja boring geng2 aku plk kutuk org sna sni aku diam tp aku GELAKKK ahahah..mcm2 aku smbang memang best dpt kwn yg gila2!!

kwn : mira hg tau x S 2 klau dgn kwn2 dia kedekut tp dgn hg dia xkedekut lgsung!!
aku ckp kt dia hg dgn awek hg xkdekut dgn kami bkn main kdekut..S jwb kn mira 'aku syg awek aku!!'

aku : ya Allah dia 2 xkedekut pun sbenarnya..aku knal dia,dia baik sgt wehh..
dh setahun dgn aku dia xpernah nk kdekut dia suka SHARE dgn aku..

TERKEJUT,, lah kwn2 aku ckp dia baru beli handet trus bg aku pakai..huhh untunglah depa ckp..hampa xkn fhm weh dia menilai sbuah cinta 2 trlalu tggi smpai dia xnk korban kn utk spa2 dia ada ckp dia akn jga smpai bila..sbenarnya aku bkn nk sgt pjm hanset dia skadar nk main game ja tp dia syg aku sgt dia bg pjm nk ambik pun xpa ya Allah dia terlalu baik utk aku smpai kdg2 aku rsa aku xlayak utk dia..aku xsangka dia akn jga aku smpai tahap ni xnk org lain ambik aku dri dia..

aku : pkwe hg pernah mntk ptus dgn hg x?

kwn : xprnh..aku ja yg prnh mntak tp dia xnk..dia mrh aku lg ada..S pernah xmira?

aku : well kita sama!! S xpernah mntk putus aku ja yg gedik2 mntk kdg2 nk mntk ptus..

kwn : aku bkn apa kdg2 aku sakit hati dgn dia smpai xbleh nk sabar..

aku : sma lah aku aku mntk ptus bkn sbb nk cari pkwe lain /ada org lain sbb sakit hati ja..
walaupun dia suka cari pasal dgn aku tp dia xpernah curang dia lg bhgiakn aku lg ada :)

kwn ; hg jgn risau dia xkn curang kt hg..aku tau lahh dia kdg2 suka cerita kt aku dgn kwn2 dia..
mcm mna nk pjuk hg hahaha

SOALAN lesen,,lepas kak 2 pggil nma aku,aku diminta ambil gambar  utk lesen "L" ohhh senyumm sokmoo sikit :)) lepas 2 kna tggu skjap..fone letak dlm beg dia jaga sbb xbleh bwk msuk dlm blik komputer..yg dia bg bwk msuk kertas,kd pngenalan,no.10(kmputer)..
dgn lgkah bismillah,masuk,cari komputer okk aku blurr dan ckp sorang2 pdahal depan mta..ok duduk bca doa selawat nabi aku tawakal..
aku sangat bersyukur kerana dlm soalan xada langsung soalan DEMERIT & KANDUNGAN ALK0HOL..huh selamat mati2 igt ada soalan 2 tp xpa sbb aku dh hafal sikit sbb tajuk 2 kna hafal byk aku stduy last minit..kwn2 aku ada soalan 2 aku ja xdak..nsib baik apa yg aku bca semlm msuk btul2 xrugi tido pkul 03:11pg bgun tido pkul 06:00pg..

KEPUTUSAN..sebelum cek semua aku cek lg sekali lg sebelum 5minit abs aku blah dan tawakall ja lahh well bila tgok aku dpt 43/50 aku terget 42/50..xpa lahh rezeki aku lebih 1no...
bila kmpuer 2 ckp LULUS..aku rsa mcm nk cium2 kmputer 2 wehh bkn senang nk lulus ujian kompuetr tntang UNDANG-UNDANG 2..lepas ni aku nk p mna2 bleh lahh yeahhh inilah masanya..tinggal lg 2ujian..wish me luck ok,doakn please!! hnya Allah yg mmpu mmbalasnya..
aku tersenyum smpai ke telinga bila lulus org luar pun semua tgok aku memang aku xpeduli org tgk org ckp janji aku dh lepas ujian ni..memang rmai yg bergaya2 ala2 nk p TS mcm 2..aku simple nk p ambik ujian niat utk lulus bkn nk cari pkwe2 ahhh 2 bkn aku..IM ROYALTY ehh silap SETIA..
aku ni memang peramah dgn llaki perempuan yg nk brkwn tp aku xcepat suka someone..
kn aku dh ada tunang yg dh melamar aku wlaupun main2 tp dia serius laaa..
xda ada lelaki dlm hidup aku betul2 dia..

ADA abg kpd kwn prmpuan aku nk try ngorat aku..mcm ni perbulan kami wktu lepak kt Tecso

kwn : abg kenal x S? alaaa ank man 2..

abg kwn : ohh knal knpa?

kwn : ni lah awek dia!! (smbil tunjuk aku yg tgh main game dlm fone S) cantik kn lawa awek dia ni..

aku : (blurr sebentar sbb aku kalah main game!)

kwn abg : ohh ya ka..hmm nk pjm fone bleh?

aku : xbleh!!(geng2 aku smua tgok aku..dia ni lahh yg ngorat aku yg msa hari raya haji msa aku 
raya dkt rmh kwn aku ni ohh dh ada 2org bini buat mcm single..memang comfirm2 aku reject awl2 aku dh ckp aku nk khwin dgn S..berdosa ngorat tunang org!)

hmm kdg dlm sebulan 2 mesti dia melamar aku..ajak khwin..sbb 2 drpd 8tahun aku awalkn jd 5tahun lagi..sbb GREEN light mak aku bg aku khwin awl lepas aku krja nnti..tp dia xkisah lgsung klau aku nk smbung belajar..dia memang xsuka kongkong aku tp dia sntiasa tau apa yg aku suka apa yg aku xsuka..apa2 pun dia memang suka SHARE dgn aku mksudnya mcm brang2,mknan..klau mknan 2 mcm biskut dia patahkn separuh2 haha..

ESOK,aku ada kursus moto lg..6jam!! nk xnk aku kna hadir jgk..cadang nk kutip rmbutan kt kmpg then jenguk2 tok dgn wan aku kt kmpg..bleh bg S rmbutan dia suka mkn nk kutip byk sikit bleh bg satu family dia..ok baii

N O T E

1 ulasan:

cheeze maz berkata...

salam, mengenai GA CheezeMaz, ada tugasan kedua, sila lawati http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html