Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving - Albert Einstein

25 Jun 2012

Arwah mohd.syafiq khamis


Dear Blog,

Apanila aku dtg ke sekolah seperti biasa tp keadaan xseperti biasa bagai kehilangan sesuatu..memang betul berita yg aku dpt tau smlm..yg seorg kwn aku telah pergi buat selama lamanya..memang pemergiannya tnpa diduga oleh sesiapa pun..yg mna pernah kena dgn usikan dia atau ejekkn dia sure akn merinduinya sbb nnti xdak spa yg akn usik atau kacau org...arwah memang xjahat tp cuma nakal biasalah suka mengusik sana sini..td lahamdulillah rezeki aku dpt jumpa dgn arwah buat kali terakhir..lepas rehat kebetulan aku nk p toilet dgn aziera then tba depa pggil ajaq p tgok arwah dkt rmh dlm kul 11:30 pg mcm 2..kami tumpang ckgu..smpai sja mrh arwah tgok2 rmai sgt org tmbh2 lg kwn arwah..kami masuk terus rmh arwah..first time kwn aku meninggal dan aku kena trima..sedih ohh..tiap kali aku solat skrg asyik menangis..aku mula sedar yg aku akn kembali pda pncipta aku sndiri..masa aku masuk rmh dia terus pegi dkt jenazah..aku tenung! dari situ aku nmpk bibir dia berjahit..kaki dia nmpk mcm dh xstright..tp aku tgok muka dia ja...depa ckp arwah meninggal dkt tmpt kejadian jugak..dia peluk pokok sementara kaki dia terlipat dkt moto..dia bwk kwn dia,Azim klau xsilap..kwn dia koma ada yg ckp dh stabil td..then tba kwn aku bg tau Azim pun dh meninggal jgk..ya Allah..!! arwah ditemani ibunya td..mak arwah xhenti2 menangis..aku nmpk 50%bleh terima 50%xbleh terima..kesian sgt2..aku salam aku ckp "sabar byk2" aku bca yassin dkt arwah sedekahkn al-fatihah sebelum balik..aku tgok kali terakhir lg..aku rsa mcm nk goncang bdn dia and ckp "syafiq!! bangunlah pergi sekolah..kami semua rindu hg ni!!! bangunlah.." tp aku hnya mmpu ckp dlm hati ja..msa aku nk keluar dri rmh arwah aku trnmpk pkwa aku berbaju melayu wrna pink..ooohhh memang aku sgt merindui dia..aku senyum skjp..*jgn tgok lma2 lah..aku xpeduli spa yg tgok aku jnji aku dpt tgok arwah..aku syg dia sbgai kwn aku..dialah yg suka bg "assalammualaikum!" kenangan2 itu mmbuatkn aku menangis sndiri..td aku ronda kelas arwah kosong xda org..lepas ni xda dh gelak tawa arwah..usikan arwah..awek dia org perlis..kesian aku tgok dh la rmh jauh xdpt tgok pkwa sndiri..klau aku ditmpat awek dia bagai nk gila dibuatnya..xmampu weh nk terima..aku xnk shahril pergi dlu..aku dh jnji aku xkn tingglkn dia..*terlajar topik plk..sambung balik..arwah selamat dikebumikn pada 02:30ptg td..semoga hg ditempatkn dikalangan org2 yg beriman kwn..xsangka hg pergi dulu..kenangan hg tetap hidup dlm ingatan kami semua T___T

minggu ni aku kembali sibuk lg..sbb minggu ni sukan then jumaat ni kena p kem..dlm rmh kuning aku trlibat utk menghias olk dh..homework byk xabs lg..k baii


#Bangkitlah dari kesedihan, karena kesedihan adalah proses yang harus dilalui untuk menuju kebahagiaan..

24 Jun 2012

No time for bloging,sorry everyone :(


Dear Blog,

TODAY:-
mcm biasa hari ahad mcm skrg aku xkeluar g mna2 malas lah homework byk xsiap lagi ni..jumaat ni nk p kem lagi..memang sibuk sesgt bulan ni tmbh2 lg lepas cuti aku plk kena jalankan tugas sbg pengawas..nk blogwalking jgn harap lah..memang xdak masa..aku klau blogwaking bkn 1jam brjam2..sekarang pun aku tgh mncuri masa klau xwaktu ni aku tgh siapkn homework yg brtimbun2 2..aku gerenti mlm ni akuu tdo lewat  pnya..

15-17.06.2012
Aku dh habaq yg aku ada dkt kem sk wawasan,parit buntar..anyway byk gila kenangan..ok2 aku nk story ni..sebelum aku brtolak pkwa aku msj aku lepas solat jumaat ptg 2..dia tnya ada "lampu suluh?" aku ckp "xda??" then dia ckp nk hntr dkt rmh aku,tp aku ckp xpyh la susah2 tggu ja depan sklh nnti aku dtg..so dh ready semua siap! mak aku ambik dkt rmh then sent aku prgi sklh..nasib ada kwn aku sorang 2 Hani..dgn mak dia dgn pkwa aku tgh tggu..so mak hani sembang dgn pkwa aku,aku senyum dgr depa sembang2..then dia pggil aku bg "touchlight wrna biru" aku ambik...ahahah..mak hani ckp "apa bg touchlight? bg la ceklat segengaggm ka? roti ka?? nnti klau awek hg mkn trigt jgk dkt hg.." hebatlah makcik ni..tp xpa sya xnk susahkn spa2..then lepas bg dia balik..aku plk sembang dgn mak hani..ahahah.lepas salam semua mak hani balik..then pkwa aku dtg bg "air blackcurrent" aku tgok dlm raga dia ada lg air hijau dgn kerang..so aku ada akai utk usik diaa..mula2 aku ckp nk air hijau 2..then aku ckp bak semua kerang ni nk masak kerang bakar dkt kem..ahaha..dia xbg dia ckp nk sent dkt kedai ni depa pesan..aku melawak ja pun..ahaha..seblum brtolak kami kena tggu ckgu..kwn2 yg lain lg..semuanya 4llaki 4perempuan..wajib bwk uniform PBSM..

ptg 2 dlm kul 4:30ptg kami smpai..ramai yg dh pasang khemah..lawa siot kemah depa ada yg mcm rumah bleh sangkut baju lg 2..kalah kemah kami yg kecik comey ni wrna hijau plk 2 tp xpa mesra alam sikit..ckgu ada setgh garang2 ada setgh yg sporting abs!! depa tnya bwk "handset x? klau ada keluarkn?!" mula aku nk bg tp akhirnya x sbb aku letak dlm beg baju..ahaha "melampau lah nk bg kn? pyh nk msj nnti.."perhimpuanan 2 pnya pjg lebak..dia ckp apa xtau tp yg pasti tentang peraturan semak otak nk tadah telinga..arghhh dh la panas kowt la buat dlm dewan ka? ni x brjemur tgh panas terik..ptg 2 kami kena pegi mkn then mandi..masalah bila mndi plk air xcukup punca betul lah!! aku paling benci jd mcm ni..then aku dgn geng aku xmndi tukar baju ja..berlengas bdn..dgn baunya yg mcm nk pengsan..bkn kami ja yg xmndi ramia lg kowt..? apa susah press mnyk wangi ja! mlm 2 kami main2..diagih2kn kumpulan..aku kumpulan 8..dalam grup 2 ada 10org manusia..Adam,16,smka sabar ketua..penolongnya aku..arrghhh untunglah semua aku kena arhkn dia xbleh buat keputusan..semuanya ikut aku..anyway kaki memang sakit sbb ptg td ada latihan kawad..tido lmbt jugak dlm kul 12tgh mlm msa ni dh mkn roti dgn air kopi :) masa dkt dewan ketua kumpulan aku suruh tulis nma dia dkt paper utk name tep..dia ckp tulisan aku lawa so aku pun tolong  aku tulis "ADAM".. igt nk msj tp pkwa plk yg sibuk? aku main lah dgn geng aku dok mnyembang..

pg sbtu dlm kul 03:30pg kami satu geng p toilet utk mndi sbb xtahan baunya!! xsyok mndi dkt tmpt lain selesa dkt rmh sndiri jgk! aku dgn ca'ir dok luar hirup udara pg manakala ana dgn umi dlm toilet brmake-up..
aku tgok semua org msih tido lg..tba2 aku trdgr bnyi "serigala mnyalak!!!" ayoyo seram ni..aku diam buat xtau tp kwn aku ckp " klau bunyi 2 jauh,bnda 2 dekat..klau bunyi 2 dekat bnda 2 jauh" acona nih seram gila kowt..kami masuk kemah balik melepak smentara nk tggu subuh masuk..tba2 aku trtido dgn bntal peluk aku..then depa kejut solat semua peserta2 kem..msa dlm surau 2 aku ada brkenalan dgn seorg akk form5 ni apa tah nma dia..aku lupa plk..kami brbual pjg lepas solat subuh 2 ckgu bg kuliah plk dh..memang aku trus tido dlm surau 2..bkn aku ja ramai lg..sbb xtahan xcukup tdo dh..then depa kejut ada senam arobik..ceceh2 bleh kuruskn badan tau! then mkn pg..geng kami kwn dgn org india..dia org sporting sgt..aku lah yg suka ckp ala2 india..shamala bdk india sma umo dgn aku dan umi dia ckp "kamu ckp mcm org india laaa?" ahaha
aku ketawa bangga tau! then ada bdk india tahun 6 nma dia parkhas..sweet sgt..kami suka belajar ckp india dgn diaorg..then lepas mkn semua kena tukar baju kena pkai uniform rasmi..then brkawad 1jam stgh mcm 2..pnya panas...!! sbb ada mnteri besar perak nk dtg so kena buat elok2 kata ckgu misai..lepas kawad kena masuk dewan plk ada taklimat..nahhh ambik kau bkn aku sorang yg tido rmai lg..tido dlm keadaan duduk! terpksa lahh..kdg2 aku suka trtido lantas aku main2 ahaha..peduli apa aku klau depa nk tgok..lepas semua brcakap2 dkt dewan kami ada "acara apa tah.." ok find kumpulan aku semua bdkn nangoi2..aku bnci betul lah..nkt ikut ckp depa ja,,last2 aku tinggal depa mcm tggul padan muka! masa mngayam tikar aku sembang dgn adam..aku ckp "hg jgn la sembang dgn aku p la tmpt lain?" dia ckp "dh aku igt nma hg sorang ja..aku nk buat mngayam kotak ni dgn hg.." meregeh hg adam oiii.yg azlan xabs2 sapu gam air dkt seluat track aku...harammm arhhhh kotor la seluar aku..aku tampaq sat g kowt...! entah mcm mna msa buat lilitan kayu utk buat rak 2 aku brgaduh dgn azlan dan adam.. kecik tau hati aku..smpai aku menangis nk balik rmh..aku pergi tndas sorang aku menangis tnpa seorg teman disisi...then umia dtg dkt aku dia pujuk..masa 2 aku tgh merajuk xnk kwn dgn adam dgn azlan..aku tgok depa cara buat kuih bwang goreng..eeeeeeee,,xnk aku mkn air tgn depa buat ramai...geli aku..dh celup sorang ,sorang lg celup last2 nk dekat semua celup tgn..aku tgok..aku xnk buat sbb adam xsuka..so ptg 2 ada prbincangan sbb mlm ni kebudayaan..mcm menari mcm 2..aku merajuk ckp "aku nk keluar dri kumpulan 8 ni.." last2 adam dgn azlan pun sama nk keluar jgk..then aku maintain kan kemarahan aku..aku jd ok..kami dpt lagu ank kampung utk buat tarian..eeee ku anti lagu 2..then brmulalah prtemuan aku dgn seorg ckgu perempuan ni...ckgu Raihan dri sekolah sri perak..ckgu ni baik sgt! sporting abs! comeyyy 2..untung lah spa jd ank dia..aku ckp xnk lagu 2...then dia try utk ajar kami tarian..akhirnya kami tarik diri dripd menari 2..last2 minit aku dpt akal lagu najwa latip "kosong..kosong..ohhh" dia semua setuju..

mlam 2 mcm2 tarian ada..dgn shuffle,,tarian kipas drpd cina,lagu hindustan...smpai skrg aku xjumpa lgu hindustan 2..memang syok abs...klau aku dpt lagu hindustan 2..dh lama aku menari..skrg tiba masa utk kumpulan kami utk menari..tp kami mnyanyi..adesss..nasib baik aku dh tgok video ni..ckgu raihan pun nyanyi sekali dia tangkap gambr kami and the geng..


semua org ckp "kosong!!!!" sakitnya hati tp biar lah..mlm ni last esok nk balik dh..enjoy the mucis...masa aku tgh nyanyi bdk india bg bunga dkt aku...ohhhh terharu kowt..satu dewan tgok dia bg bunga dkt aku dpn org ramai *public..sbb aku xrancang semua ni..dia ckp dkt aku "ADC.." hahaha..ada maksud tau ADC 2..geng kami ja fhm maksud 2..mlm 2 aku tido dgn lena sgt..sbb penat then ada bnda2 kacau mcm burung brtrbangan..geng aku sruh tido depa nk jga aku mlm ni takut trkena sampuk apa2..

pg nk balik ni...aku trtido lg dlm surau dgn gatal di tgn..sakit di kaki..aku truskn..aku brtukar2 fb dgn kwn dri skolah lain..tp bdk sklh agama brlagak gila harap ja tutup aurat tp senyum pun xnk..memang xsemua ada sesetgh 2..bajeeettt boooooooooooooooooo..sebelum balik kami main teser hunt..then gotong royong beramai2..then p dewan upacara bg hadiah..adam bg aku tali..aku tangkap gmbr dgn ckgu raihan then ckgu aku ambik gmbr plk..aku balik dgn kesedihan..kwn2 india aku dia ckp dia sedih sgt sbb berpisah..
bukan kn setiap prtemua ada perpisahan..tp setiap perpisahan belum ada pertemuan utk kali-2.. hargai lah setiap pertemuan 2..

semalam kuaior brjalan dgn lancar..semua org suka dan aku mmpunyai peminat..* muntah sekejap wek!! ahaha..zul ckp aku "puteri setubong" bkn lah puteri kpd shahril..ahaha..but tahniah SMKGS MNJADI JOHAN MEMASAK BG TAHUN 2012 PERINGKAT NEGERI PERAK...aku bangga ohhhh..xsia2 aku mnyanyi..depa akn berlawan di Sabah plk dan merima wang tunai RM 1000..ada berita buruk yg pkwa aku smpaikn td...dia suruh aku brhati2.. sbb salah seorg drpd kwn kami meninggal dunia ptg td..Syafiq kamis..

aku terkejut memang aku xpercaya sbb aku baru sembang dgn dia msa hari jumaat 2..memang rsa betul2 kehilangan..lepas ni xdak usikan "anak man" gelak tawa..bising2...bdk ponteng kelas..semua 2 dh xkn ada sebb dia dh pergi..aku igt lg waktu form 3 dia ada nk ngorat aku tp aku tolak! aku seronok sgt kwn dgn dia..
aku pernah ckp dkt kwn aku aziera..klau la syafiq 2 xda msti xsenyap sunyi ja..sbb dia 2 memang xreti duk diam...!! AKHIR SEKALI..selamat tinggal kawan ku..kau pergi jua akhirnya..aku akn mendoakn mu.. 


Dia dah pergi selamanya. Akhirnya dia pergi jua, Dia telah dipanggil mengadap Yang Maha Esa awal ptg tadi. Innalillahi wainnalilla hirrajiun.AL-FATIHAH.

14 Jun 2012

TOMOORROW..BYE SEMUA



Dear Blog,


Hari ni sibuk gila!! aduhai sakit badan aku..penat2 nk tido ptg pun dh xsempat esok nk ptg p kem barang2 xpicking lg..td sklh brlatih buat KETUPAT!! bestNYA..aku pandai buat..so raya ni bleh ketupat byk2..raya ni jemput dtg rmh ok..thanks a lot for my sir..*tepuk tgn sikit! xsabar kowt..nk p esok ni so i think you my reader will miss me right!!? ahaha..smlm dia text aku mlm..ayt dia memang brbunga2 gila tetapi syg aku xreply..sbb?? aku nk ajr dia cara utk hargai seseorg yg sygkn dia sblum org 2 prgi..hargailah dia walaupun skjap! ni pun dia xtau lg yg aku nk p kem dkt sana..biarkn dia merindui aku..pg td aku teman kwn aku cari kawad kaki utk KRS..xsangka pulak bleh R&R dkt kelas dia tdi..

AKU,,cari dia..but kwn2 dia plk sibuk2 tegur aku mcm2..aku senyum ja mlas nk layan..no mod! then nmpk dia keluar dri kelas..ayoyo,,kacaknya dia!! senyuman dia 2 bleh buat aku cairrrr..pnya manis bak hg! dia tngok aku,,aku tgok dia balik..ahihi..dia pggil sruh dtg dkt dia tngok senarai nma tp nmpk mcm xbrminat nk masuk..ada sorang kwn dia nma apa tah..tp org ejek dia "kamis!!" kwn2 dia tnya aku "hg kn PBSM mna bleh masuk!!" "ok hampa memang kalut lah"..ready to packing bye ^^-^^
                                                                   
"Jika kamu memancing ikan, setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu, janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu saja…. Karena ia akan sakit oleh karena bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup... Begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada seseorang, setelah ia mulai menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya, janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja… Karena ia akan terluka oleh kenangan bersamamu, dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingatimu... Janganlah kamu mengganggu hidup seseorang dengan mencuri hatinya andainya kamu tidak ikhlas menyintainya... kelak kamu akan berlaku kejam dengan meninggalkannya dan membiarkan hatinya terluka dan hidupnya menderita..."


SEINDAH SAKURA EPISOD AKHIR HARI NI :(
SALAH DAN SILAP HARAP DIMAAFKN :)


#Don't stay and you pretend to love. Love the person and that's why you stay

13 Jun 2012

what i should do?


Dear Blog,


Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Kosong...kosong...

Hari ni aku betul2 sibuk dgn sklh..argghhh..penat seh pergi pukul 7pg balik pukul 4ptg..
esok pun sibuk jgk!  dgn kem then jumaat nk pergi dh..td cek khemah ok ka x..
satu khemah 4org..acona nk buat 2..muat ka..aku cop! nk tido dkt tgh2..aku takut nnti!!
tba2 mak aku balik keja smlm ckp mak ngah aku ajak p Shah Alam,ICITY..
aku xmau ikut aku nk p kem 2,dh lama aku tggu nk pergi baru skrg dpt,yeay!!
RELATIONSHIP,,kami aku malas nk bgg komen apa2..kosong~~ kosong~~aku nk
merajuk aku xmau blas msj spa2..biar dia cari aku plk..selama ni aaku ja yg trhegeh2 padahal dia..buat dek ja..tp aku selalu tggu msj dia ataupun pggilan dia..tp xdakk pun..
anyway aku dh xda abg agkat..td syokkk ohh usha adk agkt aku form 2 llaki..dia snyum..
xabs2 kakak2..ahahah..aku senyum ja..then lambai tgn wktu dia balik!!
nk bg dia jeles lah dgn adk agkt aku sorang 2..gerenti jln punya!!

ORANG CAKAP,,selagi kita masih dimata dia,dia harus hargai kita sblum kita pergi..memang kita xdaa niat utk pergi tp apa yg pasti setiap pertemuan ada perpisahan..
tp stiap perpisahan itu belum tntu mnjanjikn prtemuan itu semula (':
spa yg nak perpisahan kn?? Aku sure semua xnk brpisah dgn org yg dia betul2 syg..
bila dh sayang sekali igt senang ka nk lupakan..hello!! otak kita bukan mcm memori fone skjp masuk skjp keluar..klau mcm itu baik xpayah ada perasaan kn?! Kita nk syg dia skjap ja! tp nk lupakn dia masyaALLAH..bertahun2 ambik masa itu kembali..

DIA,,pun dh byk berubah..aku cuba utk brfikiran positif tp rasa mcm susah sgt! aku ja yg trlebih over sedangkn dia watlek  ja..awk xtakut kehilangan saya ?
itulah masalah llaki "bila perempuan 2 dh betul2 sygkn dia,dia buat dek!"
"bila perempuan 2 jga diari,dia ckp jgn ambik kisah sgt!"
"bila perempuan buat dek,llaki kata dh xsyg!"
"bila perempuan mntk clash,dia ckp semua perempuan sma ja!!"

LELAKI,,klau nk perempuan yg anda syg 2 fhmkn situasi awk,adk kena dlu fhm hati perempuan yg awk sygkn 2..bila lg korang nk sedar?? smpai kami pergi baru korang nk sedar?? ohhh please..kami kaum perempuan belum dpt lg jnji akn ada peluang yg kedua.
so fikir2kn lah,,wahai kaum llaki (': andaa mampu mngubahnya~~

#akan tiba suatu saat nanti awak akan merindui saya dan saya telah pun melupakan awak :)

12 Jun 2012

Spiderman or Ironman?



Dear Blog,

i choose (my ironman) huhuh! <- agk poyos.......

Yeay,,jumaat ni aku kn pergi kem dkt PPD KERIAN wahhh bestnya..! khas utk HARI PBSM nnti mesti jumpa kwn2 baru..bkn boiperen baru ok,aku setia lg~ sejak akhir2 ni aku rsa ada something wrong with my relationship..aku xtau apa masalahnya? apa puncanya? siapa puncanya? aku xtau!! aku blurrr..dia pun still buat xtau dgn aku..dia ada org lain lah 2..asal aku ni bogok sgt xtau..dh terang2 aku ni spa..aku rsa dia tipu aku..tp aku xtau knpa aku masih stay dgn dia lg?? mgkin sbb jnji aku kowt..aku xsma dgn perempuan lain ok,so aku msti buktikn yg aku mmpu utk brsabar dgn apa dia buat,ya!! aku akn cuba jd yg trbaik..esok cukup satu minggu kami xbrhubung..ohhh sibuk sgt awk erk? dua kali awk buat saya mcm ni..awk nk sya fhm awk,tp prnhkah awk fhm perasaan sya? prnh awk rsa mcm mna rasa sakit hati,kecewa bila awk buat mcm ni? smpai hati awk kn..awk,sya xtau bila allah akn tarik nyawa sya drpd jasad..masa 2 sya xbleh ckp apa2 lg melain kn tinggal ucapan "selamat tinggal,sygku" please!! tolong faham sya balik,ok?

KALKULATOR,ada org pjm mcm mna gua nk buat add math ayoyo..payahlah mcm ni..susah aku kora pakai otak plk dh..kpd yg meminjam 2 esok tlg pulangkn balik eya~~ aku ada kelas add math..homework pun aku xbuat lg..aduhaiii jgn buat harta plk..jenuhh aku nk mnjawabnya nnti,,klau ikutkn aku memang aku tgh streessss sbb result aku DOWN..! mmpus aku..tinggal lg 2exam utk tahun ni *akn datang!

KALAU,,mak aku tahu ni...matilah aku semua kena tarik silap2 hari bulan..xpa2..ini baru prmulaan..tp aku bgga jgk sbb aku dpt jwb tnpa mna2 bantuan..semua ats hasil usaha aku sendiri.k baiii..

Seandainya dirimu menolak cintaku, mohon terimalah semua doaku untuk kebahagiaanmu (':

11 Jun 2012

New life (:


Dear Blog,

Hari ni penat sikit sbb tekak aku sakit disbbkn oleh latihan kuaoir..sakit gila!! mcm ada bela trhiris dlm tekak ni..bila nk hilang xtaulah..tp aku kena bykkan minum air klau xmemang sakit kowt..apa bleh buat prsembahan 23/06/2012 ni..alamak!! 15/06/2012 ni plk kem PPD KERIAN..utk semua ahli jawatankuasa PBSM..mgkin aku xdak 3hari utk update blog ni..tp insya-Allah klau ada msa free aku akn update..kdg2 biasa lah xsempat byk lg bnda dok tangguh2..makin hari makin byk..yg dia ni pun lgi satu bila sibuk aku pun dia sudah lupa..aku diabaikn ): xpa..suatu hari klau saat dia prlukn aku aku xdak msa wktu 2..baru dia tau mcm mna sakit hati aku ni bila diabaikn..huh!! xnk lah ckp psal dia pjg2 sakit hati ja..

Tadi ramai gila yg tegur "mirra lain lah hg hari ni" ada yg ckp "mirra,comell" ahaha..biasa lah..semua pakat tgok aku..mklumlah pngawas baru tp blum disahkn lg..wartikah xdpt2 lg..ayoyo..result exam jgn tnya..sbb akn mmbuatkn aku berasa frust,.,!! aaargggrhhh aku ni senang,aku mlas nk tension,so biarkn ja..tp usaha 2 tetap kena jalan jgk..xkn nk buat relex kowt..SPM tahun depan larat nk bela..cuti nnti nk tuisyen,then balik tuisyen nk p krja cari duit..ahaha..modifid moto sikit kasi cun lah!! cun xcun jnji puas!! aku ni rajin pulak masuk segmen dgn giveaway ni..ahaha..try ja..nasib lah memang ka kalah..klau ada rezeki adalah kn? kbaii.

# Jgn meminta maaf jika terus mengulangi kesalahan yg sama. 
Kesempatan tdk dtg 2kali & kepercayaan tdk dibangun berulang kali (':

Awesome Give Away Dunia Sebenar Shida


 list sponsors :-

E'S OnlineShop (21)                       - OdahoneBiz (105)  
Muhammad Saiazuan (1875)        - Lyssa_Secret (50568) 
Fiz Graphic (7680)                         - Arol Mubin (1584)  
Nur Damia                                     - Arra Ahmad (2323)   
Zinnia Z A Shop (FB)                      - IntanBerlian (1320)   
Nakira's Collection (FB)                - Qatratun Al-Khairi   
Qat_Bawal Shop (8)                       - Eza_stories   
Irwani Zulkifli                                 - Eqbal Zack (6010)   
Nurul Yui (2270)                             - Bui Junaidi (1332)   
Nur Athirah (575)                           - Puan Azizah (3852)   
- Eca_Dwinky Asha (1233)               - Ain Zulaikha (3666)   
- Puan Ummi (480)                            - EGTV.com.my (FB)    
EMTV.com.my (FB)                        - Muaz Faris  
Peyan (503)                                    - Shida sendiri (3003)
DhiyahShoppe                               GAnContest
Rahayu Izaima                              - Gula-gula Kapas (822)

Tag:-

kpd sesiapa shja yg mmbaca blog ni (':

JOIN US <3




10 Jun 2012

BYE holiday,HELLO school !

"

Dear Blog,

Mata masih mengantuk,dan rasa xpuas lg cuti..ohhhh nk cuti lg? Cuti 2minggu HOMEWORK aku xbuat lg..tinggal Add math,abslah aku..2 lah keja asyik nk tangguh ja esok aku akn dtg keja skolah sbg seorg pengawas sekolah..apa mau bikin? aku malu plk dh,tp lantak lah watlek PEACE!! first time esok aku jd pngawas so aku kena dtg awl sikit sbb aku blurr xtau apa tugasan aku besok..takut pun ada,risau pun ada..

ohhhh RESULT besok...tp last wktu ada exam..ahaha..lps jawab aku nk tido skjp..mngatuklah..alasan??
"SAYA MENGANTUK NK TIDO SBB CUTI SYA XCUKUP TIDO..SYA TGOK EURO 2012..
MOHON CKGU SEKALIAN MEMAHAMI..NNTI SYA BUAT HOMEWORK 2.."

Ni alasan bdk kelas sains,,lepas ni aku kena berubah sbb dh jd pengawas..aduhhh,,nasib baik boiperen aku xtau..klau dia tau abs aku malu2..dh la tudung trsilap oter pnya pendek!!!! trpksalah aku guna tudung kak fatin? weh2..spa ada tundung lebih warna kuning derma lah dkt aku..kesian aku..spa ada hntr ja dkt rmh aku..ambik aaja..PLEASSEEE..I NEEED IT!! bulan depan puasa..xsabar nk buat solat TERAWIH..msti best sbb akulah paling rajin nk buat..

"MOHON RESULT AKU LULUS,AMIN! KLAU XFRUST WEHHH,,RSA MCM NK KOYAK JA KRTAS 2 MCM ORG PUTUS CINTA..SERIUS..SO BILA AKU FRUST AKU SUKA CARI TMPT YG TENANG UTK MAINTAIN KN MOD,NO STREESS..AKU XSUKA"

HMPA 2,dh cek ada kerja sklh /xda? kasut sekolah,baju sklh dh iron? apa blum lg? ahaha aku dh siap..maklumlah aku kn semangat nk jd pngawas..agk2 aku comel x pkai bju pngawas..ok2 mira stop jd perasan! **cubit aku sikit...ahaha..ptg ni nk keluar jln2 skjp..so skrg aku nk kemas apa yg patut..semangat2.aku harap margain aku xmai dh..klau x bgai nk hntuk kpala ni dkt dinding..

#Awak ,jangan tipu diri awak atau saya . 
Disebabkan penipuan awak tu boleh jatuh kan hubungan kita . 
Adakah awak sanggup melihat saya pergi ?

"3rd Giveaway by Ina Amyza"






SAYA NK PROMOTE KPD PEMBACA BLOG SAYA (:


MARI KITA JOIN,


Tarikh tamat : 21 July 2012 jam 9 malam . 




08 Jun 2012

no ones love me :(

Dear blog,

Kenapa kebahagian yg aku dpt hnya sementara ya allah..aku hmpir tewas dgn setiap dugaan mu!! aku kalah setiap kali air mata ku mgalir.Bukan aku xcuba utk kuat tp aku rsa makin lama makin hati aku hncur oleh pngorbanan yg aku buat..aku penat sgt dgn setiap pgorbanan yg aku buat utk kebahagian org lain walupun hati aku sndiri dibiarkn luka..otak aku serabut sgt!!! aku buat relex depan org mcm xdak msalah padahal setiap masa aku memikirkn masalah aku..kdg2 aku rsa mcm nk mati sekejap! nk tgok spa yg betul2 ikhlas sygkn aku..ok mlam ni EURO 2012..anyway aku dh rancang nk tgok smpai 2pg nnti but tba2 hilang abs semua mod2 aku...mlas nk tgok,baik aku tido..serius,bila aku nangis memang aku suka tido brsama air mata 2 skali..**smbil ambik tisu lap air mata..Hebat x aku? aku sokong 2pasukan malm ni dlm mmpi aku sbb aku pun nk main sma..ok,,aku nk bg tau AKU KECEWA SGT2..trima kasih kpd sesiapa yg telah mnyakiti hati ini..k baii,,aku tggu S hntr msj malah org lain yg hntr...arrggghhh.

Ada orang yang lebih menderita, tetapi masih mengekalkan imannya.  
Dan ada orang yang lebih bahagia, tetapi sedang menggadaikan imannya.

 Do you ever thinkWhen you're all aloneAll that we could be?Where this thing could go?Am I crazy or falling in love?Is it real or just another crush?Do you catch a breathWhen I look at you?Are you holding backLike the way I do?'Cause I'm trying, trying to walk awayBut I know this crush ain't goingAwayGoing away
#  sukar melupakan seseorang yang telah banyak membina impian bersama kita. seminit berkenalan tapi berpuluh tahun belum tentu dilupakan.

ANDAI HARI INI AKU DIMAKAMKAN" ( Untuk Direnungkan )

Hari ini ku mati,
Perlahan...
... Tubuhku ditutup tanah.
Perlahan...
Semua pergi meninggalkanku...

Masih terdengar jelas langkah² terakhir mereka,
Aku sendirian,
Di tempat gelap yg tak pernah terbayang,
Sendiri,
Menunggu pertanyaan malaikat...

Belahan hati,
Belahan jiwa pun pergi.
Apa lagi sekedar kawan dekat atau orang lain.
Aku bukan siapa² lagi bagi mereka...

Sanak keluarga menangis,
Sangat pedih,
Aku pun demikian,
Tak kalah sedih...

Tetapi aku tetap sendiri,
Disini, menunggu perhitungan.
Menyesal sudah tak mungkin.
Tobat tak lagi dianggap,
Dan maaf pun tak bakal didengar,
Aku benar² harus sendiri...

Ya ALLAH jika Engkau beri aku 1 lagi kesempatan,
jika Engkau pinjamkan lagi beberapa hari milikMU,
Untuk aku perbaiki diriku,
Aku ingin memohon maaf pada mereka...

Yg selama ini telah merasakan zalimku,
Yg selama ini sengsara karena aku,
Tersakiti karena aku...

Aku akan kembalikan jika ada harta kotor ini yg telah kukumpulkan,
Yg bahkan kumakan,
Yaa ALLAH Beri lagi aku beberapa hari milik-Mu,
Untuk berbakti kepada ayah & ibu tercinta...

Teringat kata² kasar & keras yg menyakitkn hati mereka,
Maafkan aku ayah & ibu, mengapa tak kusadari betapa besar kasih sayangmu,

Beri juga ya ALLAH aku waktu untuk berkumpul dgn keluargaku,
Menyenangkan saudara²ku..
Untuk sungguh² beramal soleh.

Aku sungguh ingin bersujud dihadapan-Mu lebih lama lagi..
Begitu menyesal diri ini.
Kesenangan yg pernah kuraih dulu,
Tak ada artinya sama sekali...

Mengapa kusia²kan waktu hidup yg hanya sekali itu...?
Andai aku bisa putar ulang waktu itu...

Aku dimakamkan hari ini
Dan ketika semua menjadi tak termaafkan
Dan ketika semua menjadi terlambat
Dan ketika aku harus sendiri...
Untuk waktu yg tak terbayangkan sampai yaumul hisab & dikumpulkan di Padang Masyar...

Ya RABB sampaikan salamku utk sahabatku yg selalu mengingatkanku akan hari terakhirku di dunia.




#LELAKI YANG BENAR-2 MENCINTAI KEKASIHNYA. .DIA TIDAK AKAN SENTUH KEKASIHNYA WALAUBAGAIMANA POWN CARANYA SEKALI. .HANYA SABAR YANG PERLU ADA DALAM DIRI MEREKA. . .

07 Jun 2012

NIKON GIVEAWAY By Ieqah Blog Gajah



Saya join Nikon GiveAway by Ieqah Blog Gajah kerana saya ingin berjaya dalam dunia blogging.Mendapat ramai kenalan,dapat mngeratkan lg silaturrahim sesama kita,utk mndapatkan pengikut blog yg setia mmbacanya dan sudi mmberikan komen setiap catatan yg sya smpaikan,pendapat setiap org lain2 jd dgn cara ini sya cuba prbaiki dimana kekurangan sya.Saya harap dgn sya blogging ini sya dpt belajar sesuatu drpdnya utk msa hadapan.Setiap hari sya akn mncuri msa utk brbloging kecuali jika sya sibuk dgn urusan melibatkan study sya akn tangguh pda hari ahad.Saya memang mncintai dunia bloging inilah dunia sya drpd sya melepak atau melakukan bnda2 yg tak brfaedah lebih baik sya blogging.Ia sesuatu yg sgt mnyeronokkan! Disamping itu kita dpt brkongsi ilmu dgn blogger2 yg lain walaupun blog sya kurang mndpt prhatian tp itu tdk mghalang sya dari terus brblogging.First time sya masuk giveaway takut pun ada.Akhir kata semoga kita sama2 brjaya dpt dunia blogging ini,sekian terima kasih (;


SAYA SUKA BERBLOGING  (':


#"Ya Allah... Tunjukkan kepada kami yang benar dan jadikan pilihan kami mengikuti yang benar itu. Dan juga tunjukkan kepada kami yang tidak benar dan permudahkan kami meninggalkannya."

ada apa dgn diriku?



DEAR BLOG,

2 hari aku hidup tnpa internet serius memang bosan! tapi 2 lah homework aku hampir2 siap..tinggal ADD.MATH lg belum abs..62soalan mau xgila dibuatnya? spa boleh tolong agkat bntal busuk!! ahaha..alhamdulillah bnda 2 xkacau aku dh,mybe aku trpijak kowt smpai sakit belakang bdn aku smpai nk tarik nafas pun trsekat2 memang sakit! skrg baru ok..ni pun aku sakit tekak sbb kuaour..adesss memang sakit! semasa kelas bio td..aku trfikir bila ckgu aku ckp mcm ni

"sepatutnya dia xbleh duduk kelas ibnu sina dia kena pindah kelas muslim ni tp 2 lah dh prtengahan tahun"

Kenapa aku selalu buat trsalah pilihan?
Kenapa aku kena brkorban?
Kenapa aku yg jd mgsa?
Kenapa aku xbleh jd trbaik?
Kenapa aku suka buat hati aku kecewa?
Kenapa aku suka brsedih?
KENAPA HARUS AKU!!!

AKU,,buat semua ni semata2 nk tgok org yg aku syg bhagia walaupun keputusan yg aku ambik mmbawa risiko yg trsgt besar..smpai aku xfikir sma ada aku mmpu utk tempuh atau pun tidak! YA ALLAH,aku mohon petunjukmu..! smpai skrg aku msih keliru mncari haluan hidup ni..smpai kdg2 aku rsa aku harus brhenti,cukuplah smpai disini..tp aku tahu aku xbleh buat mcm 2..aku kena truskn walau apa pun yg brlaku..
kdg2 aku mnyesal ambik semua ni, betul ckp org trlajak perahu boleh diundur,trlajak kata nk undur mcm mna?? kena teruskn jgk khidupan..arrrggghh mnyesal aku tolak teknik dgn tahfiz..ni semua sbb mak aku..aku cuma utk memahami khidupan kdg2 tp ia sgt2 mnyakitkn...cukup mnyakitkn!!! aliran sains memang mencabar pemikiran..2 lah suka dgr ckp org,ckp kwn,kn dh kena dkt diri sndiri..aku rsa bgai nk mati ambik semua ni..Walaupun aku mnyesal dgn apa yg aku buat tp aku xprnh mnyesal mngenal dia (S)..

  • TO WAN:walaupun shahril sibuk ka apa ka..sya terima nk dia seorg shja..klau kwn buat cara kwn.
  • TO AZLI:tolong jgn cari sya lg..sya dh xkacau hidup awk pun,sya cukup bahagia dgn dia..
  • TO ALONG:utk pngetahuan awk,sya hnya msj dgn pkwe sya shja..sya xmsj dgn llaki lain..tinggalkn sya..
  • TO HAMBA ALLAH:sya dh ada dia jgn cari sya lg? sya sygkn dia tolong fhm sya kwn ?
  • TO SHAHRIL:klau ini ialah rsa cinta..sya nk bg tau awk inilah kali pertama sya jatuh cinta dgn seorg llaki yg tulus mncintai sya <3 sya rindu awk!



Jangan sesali masa lalumu, karena mereka pernah buatmu bahagia, meski ada sedihmu, tapi mereka buatmu lebih dewasa.

04 Jun 2012

insyaALLAH together with you


Dear Blog,


Sejak form 1 lg aku dh set nk kawen dgn llaki yg mmpu tanggung aku..dan dia akn cuba memenuhi segala apa yg aku mintak bkn aku nk hrta dia/kikis hrta dia/bkn aku materialistic tp sbb aku nk kekal setia dgn dia,nk ank2 aku hdp selesa ats sebab kebahagian sbb dia jgk akn tanggung aku lps kawen nnti..aku rsa dia mmpu buat apa sja utk aku kn shahril?


Aku syg dia tau,dia dh ckp dia nk hidup dgn aku..seumur hidup dia,dia nk hidup dgn aku..aku fhm perasaan dia sbb aku pun rsa bnda yg sma..aku dh jnji dgn dia..aku xprnh jumpa llaki sbaik dia dan pasang niat utk kawen dgn aku suatu hari nnti,insyaALLAH.
Sekarang pun dia sibuk krja tp dia xheran sbb duit 2 dia ckp nnti dia nkk guna utk kawen (':
aku bangga sgt dgn dia,walaupun dia duk kelas yg agk strategik! tp dia matang dlm bab mcm ni..kwn llaki dlm kelas aku 2 harap ja pndai tp masyaALLAH..ada palyboy,ada yg mngatai dgn awek org..hmmmm,aku xkn mnyesal brcinta dgn dia..ya!! alangkah indahnya klau dia first kapel aku tp xsemestinya first kapel 2 cinta prtama..sbb aku xrsa first kapel 2 bawa kebahagiaan sbb apa yg aku dpt hnya sebuah kepalsuan dri seorg llaki..dlm wktu sekarang aku brsyukur sgt sbb bnda2 yg dh brlaku dlm hidup aku,aku jadikn pengajaran utk masa hadapan..thanks azli sbb ajar aku tntang kebijaksaan,tntang kekuatan,tntang jgn trlampau prcaya sgt,dan paling penting jgn mmberi..dan sekarang aku dh fhm yg mna cinta main2 yg mna cinta yg aku cari slama ni..knpalah aku bodoh sgt xnmpk dia drpd dlu lg..sedangkan dia slalu depan mata smpai aku layan dia nk xnk ja..tp skrg aku dh pndai bezakan yg mna baik,yg mna buruk..aku terima dia 23NOV 2011..tahun ni lah tahun paling best!! sbb aku ada dia..tiap2 bulan msti kitaorg akn lepak sembang sma2..


Kan masa aku jumpa ibu dia hari 2..ibu dia belanja air blackcurret so dia bg dekat aku..aku try bukak penutup botol 2..dia dok tepi aku,dia tgok aku sebelah dia..aku ckp sorang2 
"aik dh trbukak lah penutup botol ni?"
aaaaaaaaaaaa,dia blur then ckp "mna ada,tgok 2 ada plastik blum bkak lg?"
"ha'ah lah"-dalam masa yg sma aku cuba brkali2 utk bukak palastik 2 then
dia ckp "mai sini nk tlg bukak" ohhh rupanya dia usha aku..aku xsuruh bukak tp dia 
nk tlg aku bg ja..so dia pun tlg tebuk plastik dkt air 2..
aku pun apa lg msa dia terus minum............................................
"ohhh,betul ckp ibu..dh haus lah 2 kn?"
"mna ada..penat gelak tau x?"

SOMETHING,bnda yg aku xsangka..dia bleh ckp "xsbar dh nie.."
GATAII...nk kawen kn? ohhh bg tau ibu nnti..memamg dia kelakar..mna xnya kami xbuat apa2 pun..klau lepaskn rndu pun jumpak then sembang kosong..aku paling lawak klau nk tau..dia ckp klau xkawen xbleh pegang2..yaaaa,awk betul..sya tahu awk baik dan awk xkn buat bnda2 xelok dkt sya..sya tahu cara awk syg sya mcm mna..sya akn fhm nnti..
AWK,tggu sya smpai hbs belajar tau? sbb sya nk hdp dgn llaki yg sya cinta..sya xnk org lain gnti tmpt awk..awk semangat sya tau x? 

Bila sya bngun,drpd tidur sya tahu awk masih disisi sya..
Bila sya sedih,sya tahu awk akn cuba hiburkn sya..
Bila sya prgi sklh,sya tau awk ada usha sya..
Bila ada org kacau sya,sya tahu awk akn protect sya..
HAMPIR SETIAP MASA SYA TAHU AWK SNTIASA ADA DLM HDP SYA.

DAN SYA SNTIASA BRHARAP KPD ALLAH,AWK ADALH JODOH TERBAIK UTK HDP SYA! 
SYA XDPT BAYANGKN KLAU AWK TBA2 PERGI DRI HDP SYA..BETUL!!
MGKIN BILA,,

sya trjaga drpd tdur awk xda,sya menangis,
sya sedang brsedih,lg brtambah kesedihan sya,xda ubt..
sya prgi sklh,xdak org usha sya..
ada org kcau sya,sya kena protect diri sya sndiri..
DAN SETIAP MSA SAYA AKN MENANGIS DAN TERUS BRSEDIH..KLAU AWK PERGI SYA JNJI DGN DIRI SYA,SYA XNK TERIMA MNA2 LLAKI..

LAGIPUN,,awk dh prnh jumpa satu famili sya..dan sya pun dh prnh jumpa ibu,ayh,ank2 awk kcuali yg perempuan 2..sya tringin nk tgok dia..msti dia comelll kn?
ehhh,,tgok abg dia lah..msti adk dia comell...then tgok kak ipar dia comell kn..cececeh perasan lebih plk aku ni..**ok cepat baling bantal dkt aku..ahaha..

BUAT,,sementara ni selama 9tahun awk peluk bntal pnjang ok..sbb awk xbleh sentuh sya HARAM..nnti klau sya dh halal utk awk,awk nk buat apa pun xdak spa kisah ok..ahaha..


#Aku akan selalu menjaga dan mencintaimu. Aku janji padamu takkan menduakanmu.




"Segmen: Trademark Blog Saya"



*KLIK GAMBAR UTK JOIN!


TREDEMARK BLOG SAYA IALAH :


AWAK BUKAN PILIHAN SAYA,TP AWAK PILIHAN HATI SAYA.


Nak hadiah 28 julai nnti boleh ?

MAKSUD PEMBERIAN/HADIAH LELAKI KEPADA PEREMPUAN :


  • ✔ JAM TANGAN → Tanda mengingati setiap masa dan waktu, 
  • ✔ CINCIN → Tanda ikatan kasih yang abadi,
  • ✔ GELANG → Tanda mesra,
  • ✔ RANTAI LEHER → Ikatan cinta yang perlu perhatian,
  • ✔ SUBANG → Tanda penghargaan dan penghormatan,
  • ✔ KASUT → Sentiasa mengambil berat/prihatin,
  • ✔ PAKAIAN/KAIN → Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu,
  • ✔ PAYUNG → Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi,
  • ✔ MINYAK WANGI → Tanda cinta,
  • ✔ BINGKAI GAMBAR → Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan,
  • ✔ BUKU → Bersifat terbuka dan bertolak ansur,
  • ✔ BUNGA → Tanda perkenalan dan tanda sayang,
  • ✔ COKLAT → Semanis cintamu,
  • ✔ LAGU/CD/KAD UCAPAN → Mengabadikan cinta dan kenangan,
  • ✔ SEJADAH DAN AL-QURAN → Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat,
  • ✔ HANDPHONE → Tandanya kau jangan lari dari ku!! Aku akan mencari mu walau dimanapun (melainkan kalau handphone itu ditutup),


Tetapi hadiah yang paling di nanti²kan oleh setiap perempuan adalah..

  • ♥ ♥ MASUK MEMINANG dan NIKAHI dia → Tandanya dia serius n betul² ikhlas mencintai kamu.. :))



#saya akn setia menunggu awk,PERCAYALAH.

03 Jun 2012

semalam jumpa ibu mertua..




Dear Blog ,

Aku tidak mencari kekacakkanmu ataupun harta milikmu, yang kubutuhkan adalah ketulusanmu mencintaiku.

semalam aku tido pkul 2stgh pg..msj dgn dia..hari ni dia nk jumpa aku,ok then dia ckp lps 2 dia nk bwk aku jumpa ibu dia..k aku ckp aku takut,but dia ckp xdk apa lh..awk sya takut sbb ni first time seorg llaki yg betul2 sygkn sya nk bwk jumpa ibu dia sndiri..sya xsgka awk betul2 sygkn sya smpai mcm ni...awk pilih sya tp belum tntu ibu awk pilih sya kn? seorg ibu 2 dia lebih tau kebahagian ank dia..restu 2 penting tau! jujur sya ckp sya betul2 cintakn awk...tp sya hnya mmpu utk buktikn melalui kesetiaan sya sndiri..ketulusan hati sya brsma awk..



sebelum jumpa..





selepas jumpa..

OHHH,,best gila..agak segan jumpa dgn ibu dia..suka dia aku jumpa dgn ibu dia...so i wear simple baju kurung with tudung hitam..it looks 'sejuk mata memandang and comel!'-bak kata shahril..aku sgt mghargainya..best sembang2 dgn mak mrtua..mak dia tnya dia mcm2..ok,mula memang takut lama2 mcm ok..aku xlepak mna pun just duduk dkt kedai mak dia ja..mcm2 kami sembang..akulah org yg pling byk ketawa..kahkahakah..smpai dia ckp "dah2 lah 2 gelak" but aku tetap gelak..smpai pkul 03:45ptg ja..sbb dia kena krja..dia ejek2 aku..aiiiii cubit kang..then aku salam ibu dia..ibu dia sproting! nmpk garang but baik lah..ok ja dgn aku..then dia nk teman aku balik..aku brkeras "seronok lah duk dkt sini" then "dia tnya smpai bila nk duk sini??" aku ckp "smpai bila2? (':" dia siap ckp..dkt dlm kedai ada bilik..ada bantal..ada tilam...belum sempat aku tnya ada air cond x? dia dh ckp siap ada air-cond 2..aku pnya gelak..then dia ckp bleh ibu temankn..xpun teman dia tido.. :p...byklah ok bleh teman tp bukan skrg..nnti lah dulu bila sah nnti..aku blurr..tp sebenarnya aku seronok tgok family diorg tmbh2 lg ibu dia..ohhh...msa balik 2 aku kena hujan...rsa margain plk kena hujan..xtahan siot..kpala brdenyut2 ni pun tgh msj teman kn dia tgh krja simpan duit utk kawen..ahahah..paling penting nk aku dlu bru bnda lain..dia xbs2 puji "kan comel pkai baju kurung,ibu pun senyum memanjang td.." asyik puji aku ja td..aiii terima kasih..ibu papa pun cun geng dgn mak
`kepadaMU ya Allah aku berharap dia adalah jodohku didunia & akhirat`-amin.

# 9tahun akn dtg baru aku akn kawen,insyaAllah,ahahaha

Segmen : Pencarian Blogger Follower Bawah 500

miss Z berceloteh

KLIK GAMBAR UTK JOIN US (':

Follower : 64

ADA SAPA2 NAK JOIN JOMMMMMM!!