Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving - Albert Einstein

25 Jun 2012

Arwah mohd.syafiq khamis


Dear Blog,

Apanila aku dtg ke sekolah seperti biasa tp keadaan xseperti biasa bagai kehilangan sesuatu..memang betul berita yg aku dpt tau smlm..yg seorg kwn aku telah pergi buat selama lamanya..memang pemergiannya tnpa diduga oleh sesiapa pun..yg mna pernah kena dgn usikan dia atau ejekkn dia sure akn merinduinya sbb nnti xdak spa yg akn usik atau kacau org...arwah memang xjahat tp cuma nakal biasalah suka mengusik sana sini..td lahamdulillah rezeki aku dpt jumpa dgn arwah buat kali terakhir..lepas rehat kebetulan aku nk p toilet dgn aziera then tba depa pggil ajaq p tgok arwah dkt rmh dlm kul 11:30 pg mcm 2..kami tumpang ckgu..smpai sja mrh arwah tgok2 rmai sgt org tmbh2 lg kwn arwah..kami masuk terus rmh arwah..first time kwn aku meninggal dan aku kena trima..sedih ohh..tiap kali aku solat skrg asyik menangis..aku mula sedar yg aku akn kembali pda pncipta aku sndiri..masa aku masuk rmh dia terus pegi dkt jenazah..aku tenung! dari situ aku nmpk bibir dia berjahit..kaki dia nmpk mcm dh xstright..tp aku tgok muka dia ja...depa ckp arwah meninggal dkt tmpt kejadian jugak..dia peluk pokok sementara kaki dia terlipat dkt moto..dia bwk kwn dia,Azim klau xsilap..kwn dia koma ada yg ckp dh stabil td..then tba kwn aku bg tau Azim pun dh meninggal jgk..ya Allah..!! arwah ditemani ibunya td..mak arwah xhenti2 menangis..aku nmpk 50%bleh terima 50%xbleh terima..kesian sgt2..aku salam aku ckp "sabar byk2" aku bca yassin dkt arwah sedekahkn al-fatihah sebelum balik..aku tgok kali terakhir lg..aku rsa mcm nk goncang bdn dia and ckp "syafiq!! bangunlah pergi sekolah..kami semua rindu hg ni!!! bangunlah.." tp aku hnya mmpu ckp dlm hati ja..msa aku nk keluar dri rmh arwah aku trnmpk pkwa aku berbaju melayu wrna pink..ooohhh memang aku sgt merindui dia..aku senyum skjp..*jgn tgok lma2 lah..aku xpeduli spa yg tgok aku jnji aku dpt tgok arwah..aku syg dia sbgai kwn aku..dialah yg suka bg "assalammualaikum!" kenangan2 itu mmbuatkn aku menangis sndiri..td aku ronda kelas arwah kosong xda org..lepas ni xda dh gelak tawa arwah..usikan arwah..awek dia org perlis..kesian aku tgok dh la rmh jauh xdpt tgok pkwa sndiri..klau aku ditmpat awek dia bagai nk gila dibuatnya..xmampu weh nk terima..aku xnk shahril pergi dlu..aku dh jnji aku xkn tingglkn dia..*terlajar topik plk..sambung balik..arwah selamat dikebumikn pada 02:30ptg td..semoga hg ditempatkn dikalangan org2 yg beriman kwn..xsangka hg pergi dulu..kenangan hg tetap hidup dlm ingatan kami semua T___T

minggu ni aku kembali sibuk lg..sbb minggu ni sukan then jumaat ni kena p kem..dlm rmh kuning aku trlibat utk menghias olk dh..homework byk xabs lg..k baii


#Bangkitlah dari kesedihan, karena kesedihan adalah proses yang harus dilalui untuk menuju kebahagiaan..

8 ulasan:

Ayuni Yusop berkata...

Inalillah..
setiap yang hidup pasti juga akan kembali pada Allah SWT.^^

MISS Z BERCELOTEH berkata...

Al-Fatihah... semoga roh arwah di cucuri rahmat.dan di tempatkan di tmpat org2 beriman.. Amin..

miss z tumpang simpati..Salam takziah dari miss z

babycomel berkata...

sabar ye, Allah pasti menguji mereka-mereka yg dia sayang.. teruskan hidup, doakan semoga temanmu itu aman & tenang di sana ya.. amin,

farrah hayati berkata...

semoga arwah ditempatkan dalam golongan orang yang beriman..insya-Allah..
al-fatihah buat arwah...

paai berkata...

sakit kan bila kawan baik tinggalkan kita buat selama lamanya.mungkin ujian yg Allah bagi tu ada hikmahnya.be strong

mama aryan berkata...

salam..bersabarlah adik..kita doakan arwah ditempatkan disisi org2 yg beriman,mmg kehilangan seseorg itu amat kita terasa,tp apakan daya yg pergi tetap kan pergi,akak juga pernah lalui sumer itu..sedih rasanya..

NuR IzZaTi berkata...

sedih plak bace entry ni =( semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail berkata...

salam takziah buat arwah. yg paling dkt dgn kita adalah ajal.moga kita bersedia utk mengahdapinya.. ="(