Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving - Albert Einstein

10 Februari 2014

PENGALAMAN CARI KERJA part 2.

Assalammualaikum.

hmm skrg ni dh 3bulan tanaman anggur..kdg2 bosan jgk duk rmh xda kwn hmm..sungguh jga adk pun dpt elaun xbyk..mak dgn abh aku ni kedekut skit ye la dh melabur byk sgt duit kt aku..if aku krja snng dpt duit beli la apa yg aku suka..ya allah betapa susahnya nk cari krja ni yg ada hostel.
dh dpt tp jauh mak aii. ada 3krja aku dh reject sbb jauh..

1- krja stesen mnyk esso kt Juru.

2- krja RnR kt area tmpt aku ni.

3- krja ckgu tadika kt Kulim.

4- krja hotel example reception /steward.

5- .......................................................................................................

Alahai sgt mnyayat hati. Aku dh puas cari krja area taiping dpt tp xda transprot nk balik. Mak ayah aku bkn nk tlg walaupun ckp nk tlg. Aku dh mlas nk cari bulan ni tgok plk lps dpt result ni. Mak aku sruh krja kilang blik NO!!! mati hidup blik aku xmau p kilang 2 dh..lgpun family aku mmpu sara aku alhamdulillah. Hmm nmpknya aku xkrja ni duk rmh hari ahd out dgn kwn2.

Hanya allah yg tahu aku menebalkan muka utk brtnya "ada krja kosong tak?" kwn2 aku asyik harapkan aku lg aku give up nk cri..klau aku mngadu kt family aku comfirm kna mrh aku cuma mngadu kt dia2 bg semangat jgn ptus asa cri lg..

ada layanan yg disambut dgn baik ada layanan yg disambut mcm mangkuk.org tnya elok2 tp di org balas kasar, org brbudi kita brbahasa la sikit -.-

lepas 2 aku blik rmh trus tdo wktu2 nk msuk zohor aku xperasan ada org call nk hntr barang yg aku oder 2..yeay disebalik xdpt krja tp dpt barang yg aku nk..bayar payment hri rabu tp smpai hari ni..skynet pnya servis adoii kta 1/2hari..aku igt dia dtg naik van rupanya naik kereta wira merah -.-
LOL dan ni kali terakhir aku oder brang online lepas ni xmau dh cukup pengalaman sekali..

ALLAH BERIKANLAH AKU PEKERJAAN YANG HALAL YANG MAMPU AKU BUAT//


I
NEED
JOB.
PLEASE
HELP
ME.



1 ulasan:

Marou Apple Hijau berkata...

Taiping sentral tak nak try ke? Gaint?